Episod 4 i Bara Börje: Frukosten

FullSizeRender

Klockan ringde. Dags att gå upp.

Börje låg kvar under täcket och funderade på en taktik. Igår kväll lovade han polarna på Gullans en Finlandskryssning vilket hade känts helt toppen. Otroligt vad glada de hade blivit. Börje hade känt sig som den rika polaren som kunde få allt att hända. Tänk att allt detta händer bara för att Direktören trodde att Börje såg att han körde in i ägarens Porsche. (Episod 2) Ibland går det Börjes väg, det är det inget snack om.

Men nu stod han alltså inför att presentera denna fantastiska idé för Ella. Ella som varit så förbannad i går eftermiddag. Börje och Ella hade inte pratat sedan dess. Ella sov när Börje kom hem från Gullans vilket hade gjort Börje lättad.

Idag var det onsdag och på fredag skulle det åkas båt. Det borde med andra ord berättas idag.

”Hur fasen fixar jag det här” funderade Börje. Antagligen är det bäst att ta tjuren (Ella) vid hornen och bara berätta som det är. Han är för fasen en stark 46-årig man som gör som han vill. Eller? Så hade det känts igår kväll i alla fall. Nu var han inte lika säker.

Ellas säng är tom och nu hör Börje henne stöka i köket. Börje tar på sig sin morgonrock och filttofflor och går upp.

FullSizeRender
Bara för att man använder tofflor behöver man väl inte vara en toffel?
Ute i köket sitter nu Ella till bords med en kopp kaffe. På Börjes plats står en kopp och kaffekannan på ett underlägg.

”God morgon” säger Ella. ”God morgon” säger Börje och sätter sig mitt emot Ella.

Börje häller upp kaffe och avslutar med att stänka i lite mjölk.

Ella tittar ned i koppen. Börje tittar ned i koppen.

Två minuters tystnad. ”Så här måste det ha känts alldeles innan soldaterna kastade sig upp ur skyttegravarna och gick till attack mot fienden i Första Världskriget” tänkte Börje.

Två minuter ren och skär laddning. Börje kunde omöjligt framkalla den ilska han känt igår och som till slut lett till att han bjudit polarna på resa istället för frun. Gårdagens briljanta idé, kändes inte lika briljant nu. ”Fan vad vek jag är” piskade Börje sig själv inombords.

Inre peptalk – ”Visa nu för fasen vilken man du är. Berätta som det är utan krusiduller så kan vi gå vidare i livet, vilket inkluderar en kul kryssning med Team Gullan. Borde de trycka upp en T-shirt kanske? Typ GULLAN on TOUR 2016, eller något annat lika klatschigt?” – Börje började känna sig laddad igen. Bra.

Nu var det dags. Ett djupt andetag och sedan kör vi.

”Ella. Det är något jag vill prata med dig om”. Aj, det där lät lite mer olycksbådande än Börje tänkt. Att det är så svårt att snacka när man är nervös?

Ella ser också ut att vara stressad och nervös ut och kastar ut orden: ”Samma här Börje och låt gärna mig börja.”

Börje tittar på Ella och tänker ”att det var väl fasiken att hon tar kommandot ifrån mig här med”.

Medan Börje sitter och tjurar för att han nu kom tvåa igen så börjar Ella prata.

”Jag ber om ursäkt för igår Börje. Det var onödigt av mig att bli så arg, men jag hade en sådan skitdag på jobbet. Våra datorer låg nere och kunderna var som tokiga och skällde ut oss efter noter HELA dagen. Istället för att berätta för dig vad som hänt så lätt jag mina aggressioner gå ut över dig. Så otroligt orättvist. Jag förstår om du är arg men jag hoppas du kan förlåta mig för igår.”

Ella var klar. Nu satt hon mitt emot Börje och hade tårar i ögonen. ”Tänk att hon var så ångerfull. Min älskling.”

Börje gick runt bordet och ställde sig på knä bredvid Ella och gav henne en bamsekram. Ella kramades tillbaks. ”Vad skönt det är att kramas” tänkte Börje, nu VÄLDIGT långt från att tänka på Finlandsbåt.

Ella tittade upp på Börje. ”Vad var det du skulle säga Börje. Du vill väl inte skiljas?”

Ellas ögon var nu otroligt sorgsna. Det var längesedan Börje sett Ella så ledsen och det gjorde ont i hjärtat.

Sanningens stund var framme. ”Slobodan vill utveckla Gullans Pizzeria & Thai och kommer ha en konferensresa kring det. Han har noga valt ut en grupp kunder som han vill ha med och de åker nu på fredag. Slobodan frågade mig igår om jag kunde tänka mig att följa med. Tydligen har han tänkt sig att ha konferensen på en Finlandsbåt bara för att hålla kostnaderna nere. Jag sa att jag självklart måste kolla om det är okej med dig.”

Ella tittar på Börje. Tårarna är borta och nu lyser istället lättnad i ögonen.

”Klart du ska åka Börje. Ni kanske till och med får en chans att ha lite skoj!”

Börje log och nickade. ”Ja vem vet, det kanske kan bli lite skoj.”

 

I episod 5 är det dags för kryssning. Episoden publiceras klockan 18 fredag 5 augusti precis lagom till fredagsmyset.

Följ bloggen genom att registrera din e-mail här på sidan. I mobilversionen finns rutan längst ned och i laptopen hittar du den i högerkanten.

Tack för att just du följer Börjes raka väg genom livet!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *