Episod 6 i Bara Börje: Damage control

Skärmklipp 2016-08-09 07.34.35

”Vad fan var det som hände?” tänkte Börje där han satt ensam vid frukostbuffén. Börje hade varit först in på restaurangen, då det tydligen inte kryllar av morgonpigga på en sådan här typ av kryssning.

Ellas sena SMS hade gjort nattsömnen usel. Börje hade provat ringa henne men inte fått något svar. Illa.

För han hade ju inte gjort något fel egentligen. Bortsett från de där humoristiska raggreplikerna inför gruppen med lärare var det inget mer. Pussen på kinden kom helt utan förvarning.

Lätt att tänka så här för sig själv, men han kunde också förstå Ella och hur det såg ut på distans när ett foto landar så där i telefonen. Skit.

Nu kom Slobodan insvassande i restaurangen och såg inte alls ut som den slagne man som Börje sett framför sig. Tvärtom så såg Slobodan både glad och pigg ut. Fyllecellen kanske inte är så hemsk som ryktet säger?

”Goooooood morgon Börje!” tjoar Slobodan så att det hörs över hela lokalen.

”God morgon” svarar Börje i en lite förbryllad ton. ”Galet vad fräsch han ser ut efter gårdagens rabalder” (se episod 5), tänker Börje imponerat för sig själv.

Slobodan slår sig ned med en slät kopp kaffe. Han är tydligen ingen frukostmännniska. Tvärtemot Börje som har ett gigantiskt lass äggröra och bacon på tallriken. Men det är mest av tradition. Får man chans på en hotellfrukost så går man all in.

”Vilken jävla kväll va?” börjar Börje.

”Ja vilken kväll! Vad bra det blev!” Svarar Slobodan.

Börje tuggar på en bit bacon och processar det Slobodan precis sagt.

”Skojar du?” uttrycker Börje skeptiskt. ”Du blev ju för fasen bortsläpad av ett par gorillor och inlåst i fyllecell?” fortsätter han.

”Ja men grabbarna var schyssta. De märkte snabbt att jag var rätt nykter och hade full förståelse för att jag lackade ur när köttet tog slut. Vi satt ett par timmar och spelade kort i cellen och hade det rätt soft. Sen var det dags att göra plats för nästa hyresgäst och då släppte de ut mig.” berättade Slobodan.

”Vilket flyt Slobodan. Jag var orolig för gänget när vi alla kom ifrån varandra till slut. Jag har ingen susning om hur det gick för Siv och Niklas har inte sovit i sin säng.” Börje pausar och tar lite äggröra från gaffeln. Äggröran är lite vattnig. ”Trist att de inte lägger ner mer kärlek på maten.” tänker Börje medans han tuggar och väntar på Slobodans replik.

Slobodan tar vid: ”Niklas behöver du inte oroa dig för. Det var han som fick min plats i fyllecellen. Han var rätt blarig och hade tydligen spytt ned någon i en hyttkorridor. Han kände knappt igen mig och mumlade bara något som lät ”har du sett min öl?” och sedan slocknade han mellan vakterna som höll honom mellan sig. Så han har tillbringat natten i säkert förvar.”

”Men… Vart har du varit? Du har inte heller varit i hytten.” undrar Börje.

Slobodan garvar: ”Nä jag kom aldrig till hytten. På väg dit så stötte jag på en grym tjej som tog med mig till nattklubben. Det ena ledde till det andra och till slut blev det så att jag sov hos henne.”

Börje hade förundrats över Slobodans framgång hos kvinnor tidigare och så även denna gång. Kunde han ens misslyckas?

”Hon är på väg ned hit om en stund.” Slobodan ler nöjt och lutar sig tillbaks i stolen och sippar på kaffet. ”Grymt läcker tjej!”

Det var nästan så att man såg hur ljuset fördunklades i lokalen när Siv nu klev in. Siv såg så förbannad ut att Börje började fundera på om han gjort något och hade anledning att vara rädd.

”God morgon Siv” säger Börje och Slobodan i kör och gör ett försök till leende.

”God morgon i mitt arsle” svarar Siv och sätter sig ned och landar pannan mot bordskivan och teatraliskt bankar huvudet gång på gång mot bordet.

Det blir helt tyst. Vare sig Slobodan eller Börje vill vara den som drar på sig elden genom att fråga vad som hänt.

”Helvete så nära det var! Första. Gången. På. 20. År!” Siv uttalar orden ett och ett för att inte någon bitterhet skulle gå Börje och Slobodan förbi.

”Oj, var det så nära” svarar Börje utan att riktigt greppa vad som varit så nära.

”Höll du på att få ligga????” Slobodan kopplar direkt Sivs frustration till rätt verb.

”Så nära. Så nära.” Siv visar med tumme och pekfinger exakt hur nära det varit. Det måste varit jättenära, för det är säkert bara en millimeter mellan tumme och pekfinger nu.

”Vad hände då?” frågar Börje.

Siv tar ett djupt andetag och ser helt plötsligt inte lika bitter ut och sätter sig rakryggad och redo för att berätta.

”Jag gick ju till baren för att hämta dricka till dig och mig Börje. När jag står i baren och väntar ser jag att du får sällskap, så jag stannar kvar en stund och får ett skönt barhäng. Då dyker ”fotografen” från bussen upp bredvid mig. Fredrik heter han och vi hade ett mysigt samtal där vid baren. Efter en stund frågade han om jag vill ha Te och smörgås i hans hytt och det ville jag så klart… Vi gick mot hytten men stannade då och då för lite mys. När vi kom upp till Fredriks korridor så mötte vi Niklas. Han irrar runt och letar efter sin hytt och dessutom hade han ingen nyckel. Däremot hade han en nästan tom låda öl under armen. När vi står där och snackar så visar jag Fredrik fotot på Niklas när han står i fönstret. Fredrik garvar och Niklas blir nyfiken på vad Siv visat honom, så av ren artighet så visar jag bilden. Niklas tittar tyst på bilden och tittar därefter upp på mig. Precis när jag ser att hans ögon går i kors så kräks han rakt över mig och Fredrik. Fredrik som inte tål att se andra kräkas blir så illamående av detta att han måste gå till sin hytt. Ensam. Ridå ned för Siv.”

”Satan vilken tragedi” säger Slobodan, nu med en tår i ögat.

Ett glatt ”God morgon!” bryter sig in och Slobodan, Börje och Siv tittar upp på en galet pigg Niklas.

Siv får tillbaks bitterheten i blicken, men Slobodan och Börje tittar med rejält nyfikna ögon.

”GOD morgon? Verkligen?” frågar Börje Niklas.

”Ja jädrar vad skönt jag sovit. Fick ju knoppa ett par timmar nere i cellen.”

Niklas sätter sig ned vid bordet och tar en klunk ur Slobodans nu kalla kaffe och tar till orda:

”Okej. Vem vill börja med att berätta exakt vad som hänt och vad jag gjort?”

Nu finns det ingen bitterhet kvar i Sivs ögon. Precis som i Slobodans och Börjes ögon glittrar glädjen och till slut kan ingen av de hålla sig och bryter ut i ett gapskratt. Niklas tittar på dem och ler till en början, sedan hänger han på och gapskrattar han med.

”Hej! Vad kul ni verkar ha. Här vill man ju vara med!”

En blond tjej står bredvid bordet. Börje känner en kort oro när han identifierar tjejen som den Cecilia som gav honom kyssen på nattklubben. Kyssen som via sociala medier nått hem till Ellas telefon och föranlett ett sent SMS från Ella där hon frågade Vem i helvete är det som pussar dig Börje????

Skärmklipp 2016-08-09 07.34.35

Slobodan ställer sig upp och kramar om Cecilia. ”Grabbar (Siv räknas tydligen in till ”grabbar” här), det här är Cecilia som jag berättade om. Cecilia, det här är Börje, Niklas och Siv.”

Börjes hjärta blir varmt. Klassisk Börje-Karma drabbar honom igen. Han ställer sig upp och tar ett kort på Slobodan och Cecilia. Han tar fram Ellas SMS och trycker på reply.

SMS:et lyder: ”God morgon älskling. Hoppas du mår bra. Det var Cecilia, Slobodans flickvän som skojade lite.” Han bifogar parbilden han precis tagit.

Skadan reparerad. Nu gör vi Helsingfors!

I nästa episod tar sig gänget ut på utflykt i den finska huvudstaden.

Följ bloggen genom att registrera din e-mail här på sidan. I mobilversionen finns rutan längst ned och i laptopen hittar du den i högerkanten.

Om du gillar den så vore det jättekul om du trycker just Gilla och kanske till och med delar den.

Tack för att just du följer Börjes raka väg genom livet!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *