Episod 8 i Bara Börje: 3 x Baksmälla

broken-heart-syndrome

Satan i gatan. Ett av Börjes mest använda uttryck passade bra just idag.

”SATAN I GATAN!” skrek Börje för sig själv inne i badrummet. Nu var han hemma i radhuset igen efter ett par dagar på kryss. Båten hade angjort bryggan söndag förmiddag och i samma stund startade misären.

Börje och hans hyttkompisar Slobodan och Niklas hade helt missat alla former av varningar att båten snart var i hamn och låg och sussade som bäst när båten stötte i kajen.

Då jädrar blev det brådis! De kastade på sig kläderna, rafsade ner all packning hjälpligt i väskorna och sprang bort till hissen som tog dem ner till utgången.

Brådis helt i onödan. En Finlandsbåt är inte som SL-bussen som går vidare om du glömmer trycka på stoppknappen inför din hållplats. Den ligger liksom kvar en stund vid kajen.

Men ut kom de i alla fall.

Det positiva med den sjuka stressen vid uppvaknandet var att Börje inte hann känna efter ett dugg hur han mådde.

Nu fick han dock tid med det, i väntan på bussen.

Huvudvärken från helvetet hade slagit till med full kraft mot Börje. Jesus Kristus vad ont det hade gjort! Han verkligen såg framför sig hur huvudet höll på att expandera till dubbel storlek för att därefter explodera. Det blev ingen explosion, men en baksmälla satan som skulle sitta i hela dagen.

Det var inte så märkligt. Efter första kryssningskvällens strapatser, som följdes av en galen dag i Helsingfors, så hade Börje släppt loss totalt och gått all in på drinkarna. Han hade till slut suttit för sig själv i ett hörn på nattklubben och beställt drink efter drink och gått in djupt i sig själv.

”Var det så jädra smart med den här kryssningen” hade han tänkt. ”Borde han åkt med Ella istället?” Ångesten kom krypande och oron steg i kroppen. Det fanns två vägar ur detta: Sängen och sömn, eller en full metal jacket-fylla, grundligt uppbyggd på GT och Vodka Red Bull. Smart? Nej inte alls. Men det löste problemen då. Eller rättare sagt, sköt upp dem till NU!

Han kunde titulera sig trippel baksmälle-innehavare.

Baksmälla 1: Den fysiska. Smärtan utan dess like och en andedräkt som skulle kunna döda en lyktstolpe. Inte mycket att göra åt. Den satt där den satt.

Baksmälla 2: Ångesten över att ha åkt med ett gäng dårar istället för med sin fru, som ärligt talat var värd att göra något kul när han för en gångs skull kommit över lite extra stålar. Plånboken tom. Bonusen inväxlad i båtresa, middagsbuffér, lyxlunch och pinsamheter. Snacka om dålig växelkurs.

Baksmälla 3: Lars-Gunnar. VEM FAN ÄR LARS-GUNNAR?! Ella hade varit på ett glittrande humör när Börje kommit hem, vilket var fantastiskt förvånande. Det hade självklart gjort Börje glad, men också konfunderad och en märklig känsla kröp sig på. Snart fick han veta varför: Ella hade gått ut med ett par väninnor på stan lördag kväll och dansat. Börje som alltid haft en illusion att när Ella går ut och dansar på byn så står hon med sina väninnor i en triangel och viftar på höfterna ihop. Nu visste han bättre.

Ella hade kvittrande glad berättat: ”Vilken kväll vi hade Börje! Vi dansade massor!” Börje nickade och slog på ett snett leende. Det sneda leendet triggade inte hans huvudvärk, men fick honom ändå att se uppmärksam och uppskattande ut. Trodde han.

”Du som inte tycker om att dansa Börje.” fortsatte Ella och hon hade 100% rätt. Börje HATADE att dansa och undvek alla situationer som i värsta fall skulle kunna sluta i närheten av ett dansgolv. Aldrig att han skulle lära sig dansa.

”Lars-Gunnar däremot, han älskar att dansa.” Börje nickade, fortsatt med sitt George Clooney-aktiga sneda leende.

När hjärnans elektronik till slut kopplade ihop trådarna hela vägen fram så fick Börje en liten uppstötning som smakade av gårdagens sista GT. Han gjorde en riktig grimas samtidigt som han utstötte det intelligenta ordet ”VA?” tätt följt av ”VEM DÅ?”.

”Lars-Gunnar från ekonomiavdelningen. Han råkade vara på samma ställe som vi. Tydligen är han nyskild och var på stan med polarna för första gången på många år.”

Börje processade tankarna. Han kände sig helt varm. Precis när han ska öppna munnen så kommer det: ”Du är väl inte svartsjuk Börje?” frågar Ella med glittrande ögon.

Nu är det jättesvårt för Börje att svara då hans kindmuskler krampar. Till slut får han dem att mjukna så pass att han sammanbitet kan svara: ”Närå. Varför skulle jag vara det?”

Börje gick på toaletten och satte sig på toalocket. Fram med mobilen och upp med Facebook och direkt in på Ellas profil. Ella hade en ny vän. Lars-Gunnar Evertsen.

Klicka på Lars-Gunnar. Telefonjäveln tog lite extra tid på sig. Tydligen så räckte inte Wi-Fi fullt in på toaletten. Det ska genast åtgärdas.

Nu dök Lars-Gunnars profil upp. ”Men gudars helvete vad snygg karljäveln var! SÅ ORÄTTVIST!” dånar högt i Börjes huvud och han känner paniken bubbla upp i kroppen.

Tankarna kom kors och tvärs: ”Vad ska jag göra?” ”Är det kört nu?” ”Ingen vill väl ha en 46-årig singel som mig?” ”Är livet slut nu?” ”Vem får Volvon?” ”Ser jag fet ut?”

Efter ett par minuter kom Börje till sans. Eld ska bemötas med eld. Fram med kämpaglöden nu för fasen.

Börje går ut från toaletten och går förbi Ella. ”Jag går och lägger mig nu. Känner mig lite trött.” Århundradets underdrift var därmed levererad.

”God natt och sov så gott” ropar Ella.

”Detsamma älskling” svarar Börje.

I morgon är en ny dag.

I morgon är det jobb igen.

Men framför allt: I morgon är det startskottet för Börje 2.0. Det oemotståndliga mannen.

Följ bloggen genom att registrera din e-mail här på sidan. I mobilversionen finns rutan längst ned och i laptopen hittar du den i högerkanten.

Om du gillar den så vore det jättekul om du trycker just Gilla och kanske till och med delar den.

Tack för att just du följer Börjes raka väg genom livet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *