Episod 9 i Bara Börje: Bara Börje har koll

antonio1_440px

En vanlig dag på jobbet – Bara Börje som har koll.

Nu hade han planen klar för sig. Planen som skulle få Ella att förstå att han var Mannen med stort M och fick Lars-Gunnar att blekna. Planen innefattade frisör, buggkurs, Dressman och gymkort. Oslagbart.

Men nu var han på jobbet igen, så planen fick vänta lite.

Börje böjer huvudet bakåt så mycket han kan. Den vita engångsmuggen lutar han mot underläppen och ögonen för att få i sig den allra sista droppen kaffe. Lagerchefen hade redan, så där irriterande energiskt rest sig från sin stol för att dra igång arbetet efter dagens första fikarast. Undrar vad hon har för bokstavskombination? tänkte Börje högt. Alltför högt, förstod han, när en ilsken lagerchef stack in huvudet med ett ansikte som lös rött av irritation.

– Få ändan ur nu! chefen ringde och sa att jag ska samla ihop teamet. Han vill tydligen prata med oss alla.

– Vilken chef? undrade Börje, vi har ju fått så många på sistone. Lagerpersonalen blir färre samtidigt som cheferna blir fler. Man är i alla fall imponerad över alla olika titlar de kan hitta på, den ena längre än den andra.

– Direktören! sa lagerchefen. Två gånger hade Börje haft kontakt med direktören det senaste året. Sista gången hade gett rejält klirr i kassan, men näst sista gången var något som hela lagret fortfarande fick pikar om från övriga personalen. Direktören hade då kommit rusande till lagret och Börje som oturligt nog varit lite sen till lunchen var ensam kvar.

– Fort, ge mig ett varuprov som jag behöver ha med mig till en eventuell ny storkund. De tillverkades förra veckan, sa Direktören och lämnade över en lapp med artikelnumret.

Börje hade inte fått kläm på det där med artikelnummer, varför kan man inte bara säga vad de heter och vilken färg de har? Börje visste inte vad han skulle göra utan gick på måfå runt lagret och låtsades leta efter något som han inte hade en aning om vad det var. Tänk bara om lagerchefen kunde komma förbi och rädda honom. Direktören skuggade i bakhasorna och inspekterade varje steg han tog.

– Du ska kanske kolla i datorn vilken lagerplats de ligger på?

Börje frös till. Lagerchefen var mycket sträng med att de till varje pris ska låtsas som att de använder lagersystemet. Vi hade fått olika koder som vi kunde rabbla utantill om man fick detaljerade frågor. Börje visste precis vad han skulle säga om de diskuterade saldo eller lagerplats. Sanningen var att turligt nog levererade de nästan alla artiklar varje dag så det var bara att köra fram en pall av varje och jämföra med plocklistan så blev det rätt, oftast. Börje gick fram till datorn som var placerad centralt på lagret och rörde musen för att få bort skärmsläckaren. Bakgrundsbilden på skrivbordet var en photoshopad bild av en gris med direktörens huvud, som en av de yngre lagerarbetarna skämtsamt hade gjort. Börje försökte dölja skärmen med hela kroppen samtidigt som han letade efter en ikon som såg ut som ett lagersystem. Hur sjutton ser ett lagersystem ut…

– Flytta dig! sa direktören och skuffade undan Börje. Direktören blev högröd i ansiktet när han såg sig själv omgjord till en gris. – Det här kommer ni att få ångra! tjöt han och gick därifrån med raska steg.

På lagret stod lagerpersonalen i en halvcirkel och Direktören stod framför dem med en ung man bredvid sig. Mannen var som tagen ur en modekatalog från Hugo Boss. Blå kostym, blå slips och ljusblå skjorta där kragen var den högsta som mänskligheten skådat. Samtidigt som Direktören öppnar munnen ser Börje att det är ”slipsen” från Gullans Pizzeria och Thai. Börje hade inte lagt märke till så många detaljer förut, han och Slobodan hade mest skojat lite om hans uppsyn. Nu såg Börje att Slipsen verkade använda både brunkräm och smink då det hade smetats av längs med skjortkragen i nacken. Plötsligt märker Börje att alla stirrar på honom.

– Hur många? hör han att Direktören frågar. Shit, jag måste sluta med detta dagdrömmande! – Jag är ledsen, säger Börje, jag vet inte. Alla skrattar åt honom.

-Vi är nio personer på lagret, fyller lagerchefen i.

– Jag vill i alla fall hälsa vår nye försäljningschef välkommen till oss, du kanske själv har några frågor? säger Direktören och lämnar över ordet till Slipsen. Slipsen som tidigare stirrat rakt fram som om han såg igenom personalen och bort mot horisonten, sätter blicken i Majlis.

– Vad har ni för lageromsättningshastighet? Börje tänker snabbt att de har 8 truckar som han vet maxar ungefär 30km/h och funderar på om han ska addera alla eller ta ett snitt. Hmm… snitt på 8 truckar blir svårt så han lägger blixtsnabbt ihop 30+30 tillräckligt många gånger och väntar förhoppningsfullt på att frågan ska gå vidare i gruppen. Direktören ser att Majlis håller på att kräkas av nervositet och undrar därför om vi kan ta en annan fråga. Slipsen ser lite mer nöjd ut nu och riktar nästa fråga mot Börje.

– Vad har ni för nyckeltal på lagret? Två! säger Börje snabbt. – Om man inte räknar lagerchefen för hon har huvudnyckel också, så då blir det tre.

Slipsen log ett stort leende med hela ansiktet och Börje kunde slappna av nu när han i alla fall fick svara på en fråga. Attans att han dagdrömt på första och att inte andra frågan gick vidare. Han hade fått full pott! Slipsen plockade upp ett silveretui inifrån kavajen, öppnade och drog fram ett gäng glänsande blåaktigt isvita visitkort, räknade tyst skaran framför sig och lade en hög med exakt lika många visitkort på pallen närmst sig.

– Varsågod! sa han överlägset och vände på klacken och gick.

Börje följde cheferna med blicken och såg hur de i exakt samma ögonblick, som om de vore tvillingar, tog fram varsin flaska antibakteriell spray och sprayade vant händer och ansikte.
Börje tittar på visitkortet som han fått av sin nya vän, det kändes som om det klickade mellan dem. Efter att han briljerat med sina svar hade Slipsen lett stort mot Börje och Börje hade inte varit sen med att ge det största leendet tillbaka. Visitkortet var fortfarande varmt från Slipsens innerficka och det var det vackraste kort han sett. Texten var tjock och glänsande och stod ut från kortet. Tre hela rader gick åt till titeln som Börje hade svårt att läsa utan att staka sig, där stod en massa ord han inte förstod: Strategic Market Interaction Sales Manager.

Följ bloggen genom att registrera din e-mail här på sidan. I mobilversionen finns rutan längst ned och i laptopen hittar du den i högerkanten.

Om du gillar den så vore det jättekul om du trycker just Gilla och kanske till och med delar den.

Tack för att just du följer Börjes raka väg genom livet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *