Episod 10 i Bara Börje: Bemöta eld med eld – Steg 1

sna

Det har passerat ett par dagar sedan Börje fick sin lilla livskris. Antagligen helt i onödan.

Men det faktum att hans fru Ella varit ute och dansat med en man hade gjort lite ont. Ella hade berömt mannens (Lars-Gunnar) danskvaliteter men inget annat. Allt annat hade skett i Börjes huvud.

”It takes one to know one” var det någon smarting som sa en gång i tiden. Det är väl antagligen precis så det är. Börjes egna fadäs med lagerchefen för ett antal år sedan fungerade som ”mall” i hans huvud i frågan hur någon som blir smickrad och uppmärksammad faller direkt i en ny människas famn. Men bara för att Börje gjorde det så behövde det väl inte gälla alla?

”Skitsamma!” tänkte Börje. ”Jag ska fan inte ta några risker.”

Där hade alltså det sunda förnuftet fallit bort och en handlingsplan för hur han, Börje Ahlgren, skulle bli mannen alla kvinnor (Primärt Ella så klart) vill ha började ta form.

Steg 1 i handlingsplanen hade sjösatts redan dagen efter. Steg 1 var det enklaste steget som inte krävde någon större arbetsinsats från Börjes sida. En av kollegorna på jobbet, Tanja, var en tjej som i Börjes ögon såg bra ut. Vid 14.30-fikat hade de varit ensamma vid bordet och satt med en varsin kaffe.

”Facebook. Vilken pryl va? ALLA har det visst nuförtiden.” Börje tar en klunk kaffe och lyfter lite på ögonbrynen samtidigt som han ser Tanja i ögonen så hon ska förstå att frågan är adresserad till henne.

”Nja. Inte alla va? Jag använder knappt Facebook. Snapchat är betydligt smartare och du slipper hänga ut hela ditt liv för världen.” replikerar Tanja och vickar på stolen så långt att hon nästan rasar baklänges.

Börje ser här sin plan glida han ur händerna. Mitt under tuggan på den snustorra Kubben tar han sig vidare: ”Vad synd. Jag skulle vilja att någon visar mig hur Facebook funkar.”

”Klart jag kan visa dig hur det funkar Börje. Vad undrar du över?”

”Jag har precis gått med i Facebook. Hur funkar det här med att lägga till vänner?” frågar Börje vidare.

”Det är lätt. Du söker bara upp mig med sökfunktionen och trycker ”lägg till vän”. Då får jag en förfrågan från dig som jag kan besvara med JA eller NEJ. Trycker jag JA så är vi vänner. Går blixtfort!”

Börje som mycket väl vet hur Facebook fungerar spelar med och nickar intresserat under Tanjas förklaring och fortsätter: ”Å fasen! Så du kan egentligen här och nu lägga till mig som vän?”

”Yes box!” säger Tanja och tar fram telefonen. ”B Ö R J E  A H L G R E N och sök. Där är du. Nu trycker jag här på lägg till vän. Klart! Nu ska du bara godkänna mig.”

”Grymt Tanja. Det uppskattas stort!” säger Börje med ett stort flin och går från bordet. ”Men Börje. Ska du inte godkänna mig?” Utan att vända om ropar Börje ”Senare! Nu måste vi jobba.”

Inne på kontoret hade han fort tagit fram telefonen och nöjt konstaterat att det låg en vänförfrågan från Tanja. Nu gällde det att vara rädd om den! Hoppas nu för satan att ingen ringer till honom innan han hinner komma hem. Det borde inte vara någon fara. Från jobbet ringde de aldrig på mobilen och polarna var också rätt sparsamma med samtal.

I kväll var det Börjes tur att laga mat. Ella assisterade.

Normalt brukade inte Börje ha med telefonen när han lagade mat, men nu hade han den hela tiden i närheten. Han hade ställt in så att skärmsläckaren tog god tid på sig att slå på, då han ville att den skulle vara ”öppen och ljus” så länge som möjligt.

Han kontrollerade så att Tanjas vänförfrågan fortfarande låg framme på skärmen och placerade telefonen mellan sig och Ella.

Ella sträckte sig ett par gånger efter något så att hon kom ruskigt nära telefonen, men varje gång hann den slockna. Börje petade till den gång på gång så att den skulle vakna till liv. Efter 20 minuters kamp för att Ella skulle titta ned i telefonen så gav Börje upp. Det var dessutom dags att äta.

Börje åt tyst. Planen var ju så bra. Ella skulle se Tanjas vänförfrågan och börja fundera på varför en mycket yngre tjej lägger till Börje på Facebook och det skulle så klart få Ella att se på Börje med andra ögon och uppskatta honom mycket mer framöver.

Det kanske var lite väl mycket optimistisk skrivbordsprodukt över det hela, men värt att testa.

Börje tog disken.

Nu var det dags att stänga affären. Ella satt kvar vid bordet och hade Börjes telefon alldeles bakom sig.

”Ella. Kan du kolla vad det var som pep på min telefon. Jag är så blöt om händerna.” säger mannen med Planen.

”Nej den pep inte” svarar Ella.

”Jo jag tror att den pep.”

Ella ser mycket besvärad ut inför tanken på att behöva resa sig upp, men gör det till slut och går fram till Börjes telefon. Ella tar upp telefonen och läser: ”Du har en vänförfrågan från Tanja Evertsen. Varför lägger Lars-Gunnars dotter till dig på Facebook?”

”SATAN!” skriker Börje rakt ut när han lyckas skära sig i fingret i diskvattnet.

”Å fan. Hon har säkert bara skickat fel……”

Steg 1 lyckades inte så bra alltså. Nya tag för Steg 2.

 

Följ bloggen genom att registrera din e-mail här på sidan. I mobilversionen finns rutan längst ned och i laptopen hittar du den i högerkanten.

Om du gillar den så vore det jättekul om du trycker just Gilla och kanske till och med delar den.

Tack för att just du följer Börjes raka väg genom livet!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *