Episod 13 i Bara Börje: Vad fasen har han käkat?

maräng

Fortsättning från Episod 12.

Stämningen är märklig på Gullans Pizzeria och Thai efter Niklas sorti.

Tjejen som fått ta den värsta smällen, både visuellt och doftmässigt, pratade fortfarande upphetsat och högt om hur hemskt allt varit. Stanken. Synen. Förnedringen.

”Vad fan höll han på med liksom??! Jävla retard. Hur svårt är det att låsa en toalett? Uääsch…..” lät  det gång på gång som en vältränad papegoja.

”Man kan inte låta bli att tycka synd om grabben” säger Börje och ser dyster ut. ”Det händer liksom lite för mycket och lite för ofta.”

Siv nickar. ”Stackars sate. Hur hämtar man sig från en sådan fadäs?” Siv hade fortsatt ett annat avföringsminne tydligt kvar i minnesbanken. En vän skulle gifta sig och hade gått all in och klätt sig i den vitaste marängklänning Siv någonsin sett. Massor av spets och krusiduller plus ett långt släp till det.

Bröllopet hade varit utomhus och det hade varit mycket vackert. Prästen hade talat vackert och länge. Siv hade fått ögonkontakt med bruden och sett paniken lysa i ögonen. Först hade Siv trott att polaren hade fått kalla fötter, men efter att ha sett hur hon trampat på stället och försökt ändra kroppsställning gång på gång så hade Siv förstått att bruden helt enkelt var formidabelt otajmat skitnödig.

Till slut hade prästen varit klar och brudparet skulle gå över en vacker sommaräng bort mot en lada där festen skulle vara. Halvvägs till ladan sluttade det lätt och i det fuktiga gräset halkade både brud och brudgum. Det hade verkligen sett ut som i en tecknad film där parets fötter dragits mot skyn och öronen ner i gräset. Självklart hade det krävts omänskliga krafter att kunna hålla emot ett sådant enormt tryck som byggts upp inne i bruden och allt hade förlösts med en riktig brakare. Paret hade ställt sig upp och brudgummen hade förgäves försökt trösta sin brud. Siv hade trots viskningarna hört ”Jag trodde att jag bara släppte mig” mellan snyftningarna.

Börje varierade från att sitta vid bordet till att helt sonika stå vid bordet. Efter ett par gånger stör sig Siv på detta hattande och frågar ”Varför i helvete kan du inte bara sitta still Börje?!”

”Jag har så jävla ont Siv. Jag har ta mig fan ont i HELA kroppen” kastar Börje ur sig, nu nästan i en aggressiv ton.

”Aj fasen. Vad har du gjort?” frågar Siv i sin mjuka stämma, helt opåverkad av Börjes hetsiga ton.

”Jag har skaffat gymkort. En veckas fri träning nere på gymmet i centrum. Helt gratis en hel vecka. Fattar du vilken möjlighet Siv?”

”Nej inte riktigt” svarar Siv. ”Vari ligger möjligheten?”

”Att komma i form på en vecka! På 7 dagar finns det 35 gruppträningspass på schemat. Gymmet är öppet mellan 05.00 – 23.00 varje dag. 18 timmar i 7 dagar är alltså 126 träningsbara timmar och det HELT GRATIS. Jag har plockat ut gammal semester och tagit ledigt hela veckan för träning.”

”Är det så smart?” frågar Siv, rätt säker på att hon vet det rätta svaret på sin egen fråga, men ingen gillar ju en besserwisser!

”Det är ju apsmart” tjoar Börje och slår ut med armarna, nu ståendes bredvid sin stol, utan att tänka på att det är en öl längst ut på armen vilket resulterar i en skvätt kall öl ner i skjortkragen på killen bakom. Börje hinner dock inte lägga någon notis om det utan fortsätter. ”Hur skulle det INTE kunna vara smart? Jag RÅNAR ju fullkomligt gymmet på en superkropp!”

Siv ser skeptisk ut. ”Jag är osäker på att det funkar så Börje….. Du har ju till exempel ont i hela kroppen säger du.”

”Det var någon som sa, tror det var Håkan Södergren i Djurgården Hockey, NO PAIN NO GAIN. Har det tryckt på en T-shirt. Nu har jag massor av PAIN och därför måste jag snart få massor av GAIN. Enkelt.” Börje illustrerar sin fysiska prakt med att helt osynligt flera biceps.

Dörren öppnades och Niklas kliver in i lokalen. Börje och Siv ser hur Niklas äntrar lokalen sidleds, för att minska risken för att snubbla på nytt.

”Härligt! Du är tillbaks!” ropar Slobodan och får hela restaurangens gäst-elit att titta på en på nytt rodnandes Niklas.

Niklas svarar inte utan smyger fram till Börje och Siv och slår sig ned på en stol. Han försöker göra sig så liten som det bara går.

”Kul att du kom tillbaks Niklas” börjar Börje. ”Du är en man som står för dina gärningar!”

”Ölen var slut hemma. Vad skulle jag göra?” mumlar Niklas medan Siv ställer fram en iskall Falcon Export till honom.

Bakom Niklas tornar Hulk Hogans tvillingbror upp. Börje ska precis börja be om sitt liv när Hulken i pojkaktig stämma ber snällt: ”Siv. Kan vi inte få låna dig en stund till Rouletten. Jag tror att du för tur med dig” I en fart ingen sett Siv röra sig i tidigare, är hon på benen och på väg till spelbordet med Hulken.

”Ja där ser man. Oss är det i alla fall ingen jävel som vill ha.” ömkar sig Börje.

Då händer något av det mest otippade Börje varit med om i sitt 46 år långa liv. Tjejen som öppnat toadörren kliver fram till Niklas, fortsatt rejält på röken och rejält motiverad.

Niklas ser fullkomligt livrädd ut och hans blick är som en hares vid möte med en långtradare och han blundar och väntar på ytterligare förnedring.

Lite fyllestapplande lägger hon fram det mest romantiska Börje har hört.

”Du schnubben. Man bara måste äääääälska en kille som bjur på sig som du gjorde på toan. Mitt mammahjärta blöder för dig.” Samtidigt förstärker hon budskapet genom att greppa sitt ena bröst vid ordet ”mammahjärta”.

Niklas reser sig upp i sin fulla längd och ser helt plötsligt stolt och ståtlig ut.

”Häng med mig hem. Ta hand om mig.”

Tjejen (Hon heter tydligen Rita) tar Niklas i hand och de går mot entrén. Niklas passar på att snubbla på tröskeln en sista gång för idag, men sedan är de borta. Två själar som funnit sin själsfrände. Just nu i alla fall. Ett par timmars tillnyktrande kan sätta saker och ting i ett annat perspektiv, men nu är det hur som helst KÄRLEK.

”Fan vad vackert” säger Börje rakt ut i luften.

 

Följ bloggen genom att registrera din e-mail här på sidan. I mobilversionen finns rutan längst ned och i laptopen hittar du den i högerkanten.

Om du gillar den så vore det jättekul om du trycker just Gilla och kanske till och med delar den.

Tack för att just du följer Börjes raka väg genom livet!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *