Episod 17 i ”Bara Börje”: Taktik Börje, allt handlar om taktik!

img_7969

”Jag är glad att kunna roa er” säger Börje i en ökensand-torr stämma. Passningen är till Slobodan och Siv som skrattar så våldsamt att Slobodans     lunchpizza nästan är på väg upp genom matsmältningssystemet igen.

”Förlåt” kvider Siv fram. ”Men du är ju helt jävla otrolig! Hur lyckas du med allt?”

I ett sätt att försöka finna sympatier, så hade Börje förtroligt berättat hela storyn från igår, när han rasat in på Slipsens kontor. Sympatierna uteblev och tillbaks från publiken kom bara en garvmatta, som hade gjort självaste Magnus Betnér galet nöjd.

”Taktik Börje. Allt handlar om taktik” säger Slobodan, nu helt plötsligt superallvarlig och med en trovärdig stämma i klass med en politiker.

”Exakt” replikerar Börje blixtsnabbt för att visa att han är med på noterna. ”Vad menar du med taktik förresten?”

”Du måste ha en plan för att de ska välja väg B. Din gamla flört med lagerchefen hjälper föga nu. Inte ens att du välte Slipsens Ferrari-stol hjälper….” utvecklar Slobodan och lägger en blinkning till Siv när han nöjt pikar Börje i sista meningen. Siv börjar skratta igen.

Börje blänger på Siv och tänker febrilt på ordet taktik. Bra ord. Bra idé. Men hur fan gör man?

Börje tittar ner på sin Falcon Export-flaska som framstår som en gudomlig uppenbarelse i stearinljusets sken. Slobodan hade ”Singel-Afton” i kväll och hade pimpat varje bord med stearinljus. (Alla som kände Slobodan visste mycket väl att han fullkomligt gav fasen i om det blev någon matchmaking dessa kvällar. Han ville bara få singelkvinnorna till Pizzerian, rakt in i Slobodan-nätet och det lyckades han skapligt med. Han kallade sig själv Mr 100%)

”Give it to me” säger Börje till slut. ”Ge mig en taktik.”

”Ta fram papper och penna” säger Slobodan och Börje lyder direkt. Det kändes lite coolt att skriva på en servett, precis som i gamla filmer.

”Redo?”

”Yes Sir!”

”Skriv F.”

Börje lyder och skriver bokstaven F.

”Skriv J.”

”Skriv Ä.”

”Fjäder?!? Vad är det för taktik” frågar Siv från sidan, samtidigt som hon pillar på stearinklumpen under ljuset.

Slobodan hör inte. ”Skriv S.”

”Skriv K.”

”Skriv A.”

Börje känner sig som en förstaklassare och väntar snällt på nästa bokstav. ”Inga fler?” frågar Börje och tittar upp från servetten. Slobodan skakar långsamt på huvudet. ”Nope. Där har du taktiken.”

Börje böjer på huvudet och tittar ner på servetten. Nu klarnade allt. Trots liiiiite för långt avstånd mellan bokstäverna så kan han se vad det står:

F j Ä s k A

Yes Sir. Ja Kapten. Uppfattat.

Nu ska det fjäskas. Han såg redan fram mot morgondagen!

 

 

Följ bloggen genom att registrera din e-mail här på sidan. I mobilversionen finns rutan längst ned och i laptopen hittar du den i högerkanten.

Om du gillar den så vore det jättekul om du trycker just Gilla och kanske till och med delar den.

Tack för att just du följer Börjes raka väg genom livet!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *