Episod 20 i ”Bara Börje”: Virala succéer!

facebook-like

Ny dag med ny taktik. Aldrig ge upp. Det var Börjes motto som han ärvt från sin far. Visserligen gav farsan ALLTID upp direkt det tog emot, så mottot vägde inte så där jättetungt, men Börje tyckte om att svänga sig med uttrycket.

”Jag ger ALDRIG upp” sa Börje till Anton.

Anton var den nya fabrikschefen. Ny sedan en vecka tillbaks och Börjes stora inträdesbiljett till ”finrummet”. Anton hade ingen historik på Börje. Anton visste inget om Börjes tidigare fadäser. ”Skönt” tänkte Börje. ”Att inte alla tycker att jag är ett jävla stolpskott värmer i alla fall lite”.

Anton satt mitt emot Börje runt ett bord i tjänstemännens fikabord och gjorde en övertydlig tumme upp till Börje. ”Det hedrar dig Börje!” sa han och höjde samtidigt kaffekoppen till en högtidlig skål.

Börje hade precis berättat för Anton att han köpt en ny iPhone 7 trots tydliga rekommendationer från frun Ella att han skulle låta bli. (I alla fall tills semesterresan, den årliga trippen till Thailand, var betald.)

Men Börje som aldrig ger upp, hade naturligtvis köpt sin iPhone 7 och det var han mäkta nöjd med, nu när han satt med Anton och visade upp skönheten.

”Fattar du att den har 12 megapixel och optisk bildstabilisering? Helt galet ju!” tjoar Börje, samtidigt som Anton stoppat in en lite för stor bit bakelse i munnen för att svara.

Börje tar chansen och snackar vidare – ”Filmerna blir som direkt från bioduken och med perfekt ljud. Helt fantastiskt!” Mitt i meningen skjuter Börje sin stol nästan ett halvt varv runt det runda bordet så att han sitter axel mot axel med Anton.

”Jag ska visa dig Anton. Kolla här.” Börje håller upp sin nya telefon mot korridoren och slår på kameran. Bilden av en korridor dyker upp i skärmen, föga imponerande.

Men plötsligt händer något.

”Men guuuuuuud! Är duuuuuu här? Vad kul! Jag måste krama dig!”

Slipsens röst hörs från vänster och indikerar att Slipsen är på väg i korridoren från vänster. Uppenbarligen har han fått syn på någon som kommer från höger i korridoren. Någon som ska kramas. Men just nu är båda utanför Börjes och Antons synfält.

Börje trycker på den runda röda knappen som betyder SPELA IN.

Börje vrider telefonen 45 grader och får ett liggande och därmed bredare perspektiv. Anton lutar sig över för att följa utvecklingen på skärmen istället för live.

Det är VD´ns fru som Slipsen hojtat åt. Han har alltid en speciellt smörig ton när han pratar med VD´ns fru och den är helt och hållet tillverkad speciellt för ändamålet.

”Hej!” svarar VD´ns fru, inte alls med lika stor entusiasm.

Nu sitter både Börje och Anton och tittar på telefonens skärm. Börje reflekterar över att det blir lite mer spännande att se verkligheten genom en 4,7-tums-skärm. Märkligt.

Mötet mellan slipsen och VD-frun sker mitt på skärmen. Vilken flax! Vilket test av kameran! Galet bra.

Från vänster kommer Slipsen med en stor öppen famn, siktandes på VD-frun.

Från höger kommer VD-frun, till synes ihopkurandes som för att undgå något hemskt.

Mitt på skärmen sker mötet. Slipsen omfamnar VD-frun storstilat och säger högt med sin nasala röst: ”Hej vännen! Vad fin du är!”

Slipsen armar slingrar sig runt VD-fruns överkropp som en bläckfisks tentakler och hans händer sluter sig bakom VD-fruns rygg. En praktkram helt enkelt, som man önskar sig från sin bäste vän, men kanske inte från ”Slipsen”.

SNÄPP – Ljudet låter orimligt högt och tydligt i den tysta miljön. Fastnar perfekt i iPhonens ljudsystem.

Orimligt högt låter också VD-fruns röst när hos skriker ”VAD FAN GÖR DU? KNÄPPTE DU UPP MIN BEHÅ?” samtidigt som hon knuffar bort Slipsen och reflexmässigt håller armarna i kors över sin byst.

”Öööööhhhhhhh näääää vaaaa nääääää………?…..!…..?” mumlar Slipsen, samtidigt som han försöker komma runt VD-frun och på så sätt hjälpa henne knäppa behån igen.

”Försvinn ditt jävla pervo! Försvinn!” skriker VD-frun, nu mycket förbannad.

Slipsen som nu är knallröd i ansiktet, rättar till sin normalt tillrättalagda frisyr, sträcker på sig och promenerar raskt ifrån scenen.

VD-frun hastar vidare åt motsatt håll.

Börje trycker på stopp.

”Helvete Anton. Vilken rulle vi spelade in!” – Börjes ansikte spricker upp i ett stort smajl. ”Jag publar den på en gång.”

”Publar?” frågar Anton. ”Publicerar” förklarar Börje.

”Får jag inte LIKES på den här så kommer jag aldrig få likes!”

”Är det smart Börje? Har du tänkt igenom det?”

Börje trycker på SEND.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *